• Voor 15.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Voor bedrijf & particulier

Hoeveel kunt uw besparen met led buitenverlichting?

Hoeveel kunt uw besparen met led buitenverlichting?

Heeft u enig idee wat uw buitenverlichting op jaarbasis kost aan energie? En is het aantrekkelijk om over te schakelen naar led buitenverlichting. Middels een voorbeeld laat ik zien hoeveel energie er valt te besparen op de buitenverlichting en hoe u dit voor uw eigen situatie kunt berekenen.

 

Branduren buitenverlichting:

Wanneer uw buitenverlichting brandt vanaf zonsondergang t/m zonsopgang, dan kunt u rekenen op ca. 4000 branduren per buitenlamp op jaarbasis. Brandt uw buitenverlichting alleen vanaf zonsondergang tot en met middernacht, dan mag u uitgaan van ca. 1500 uur per buitenlamp.

 

De energieprijs:

In Nederland betaald u als consument ca. € 0,20 per kwh. Het vermogen wat op de lichtbron of buitenlamp staat aangegeven, wordt uitgedrukt in watt. Daarbij is het goed om te weten dat 1000 watt gelijk staat aan 1 kwh.

 

Led vs. gloeilamp:

In dit voorbeeld ga ik uit van een 40 watt gloeilamp, die we gaan vervangen voor een gelijkwaardige 5 watt led lamp. De formule is simpel: lamp in kwh x branduren x energieprijs = kosten per buitenlamp op jaarbasis.
 

Eerst nemen we de led buitenlamp, deze laten we de hele nacht branden, dat wordt dan 0,005 x 4000 x 0,20 = € 4,- per buitenlamp op jaarbasis. Doen we ditzelfde met de gloeilamp, dan wordt het 0,040 x 4000 x 0,20 = € 32,- op jaarbasis per buitenlamp.

 

Omslagpunt bepalen:

In het voorbeeld komen we tot een prijsverschil van € 28,-. Op dit moment kost een goede led lamp ca. € 10,- met behoud van dezelfde lichtopbrengst. Grofweg komt het omslagpunt dan te liggen op 6 maanden, in dat geval is het aantrekkelijk om de overstap naar led buitenverlichting te maken.

 

Voor iedere gloeilamp is er inmiddels wel een goed alternatief beschikbaar in led. Op de verpakking van een nieuwe led lichtbron staat vaak aangegeven welk wattage gloeilamp deze vervangt, zodat u eenvoudig de juiste keuze kunt maken.

 

Conclusie:

Met led buitenverlichting valt veel te besparen, zeker wanneer uw buitenverlichting de gehele nacht brandt. Met bovenstaande informatie is het ook mogelijk om een rekensom te maken voor uw eigen buitenverlichting. Wilt u nog meer energie besparen met uw buitenlampen? Laat uw buitenverlichting dan niet onnodig branden en overweeg om gebruik te maken van een bewegingsmelder, tijdklok of schemerschakelaar.

Bent u op zoek naar een energiezuinige led lamp voor uw huidige buitenlamp? We hebben diverse soorten led lampen op voorraad, u vindt ze hier: Lichtbronnen 
Uiteraard hebben we ook een ruim aanbod met energiezuinige Led buitenverlichting op 230v.

 

Mocht u nog vragen hebben over dit artikel, neemt u dan gerust contact met ons op.

  Wellicht Buitenverlichting     15-03-2017 15:01
Wellicht Buitenverlichting
  • 12,5+ Jaar ervaring
  • Voor bedrijf & particulier
  • Levering uit voorraad
  • Gratis verzending vanaf € 20,- Nederland & België met PostNL
  • Veilig betalen met IDeal, Bancontact, Creditcard, Overboeking en Op rekening
  • Deskundig advies
  • Retourrecht 14 dagen
veilig betalen
Klantenservice phone010-5902800 mailinfo@wellicht.com

Maandag - vrijdag
8.30 t/m 17.00 uur

Hulp nodig?
Ik sta u graag
te woord

neem contact op
veilig betalen

© Wellicht Buitenverlichting 2020