• Alles over buitenverlichting
  • De leukste blogs
  • Informatie & Inspiratie

Accessoires

Klik op de gewenste categorie om verder te gaan:


Buitenverlichting installeren? Tips & weetjes..

Heb je nieuwe buitenlampen gekocht op 230 volt en ben je toe aan de installatie? Dan vind je hier nog wat handige tips en weetjes, voordat je aan de slag gaat.

Kies voor de juiste materialen
Wanneer je aan de slag gaat met je nieuwe lampen, is het belangrijk dat je alles netjes aansluit. De eerste tip is dan ook om niet te besparen op de juiste aansluitmaterialen. Zorg dat je de goede grondkabels gebruikt en installeer je buitenlampen bij voorkeur tijdens droog weer.

Zorg voor een stevige ondergrond
Ga je staande buitenlampen plaatsten of misschien zelfs wel een lantaarnpaal, zorg dan voor een stevige fundatie. Bij kleinere lampen volstaat in de meeste gevallen een grondspies. Heb je nu een grote lantaarn me 1 of meerdere koppen, dan kom je al snel uit bij een betonblok. Zorg er dus voor dat jouw nieuwe buitenlamp niet bij de eerste zucht wind gelijk schuin staat.

Kies de juiste kleur licht
Tegenwoordig zien we steeds meer buitenlampen met ingebouwde led verlichting. Heb jij nu een lamp met verwisselbare lichtbron, dan is het belangrijk dat je de juiste kleur licht kiest. Over het algemeen wordt warm wit als fijn ervaren. Je hebt dan een lichtbron nodig van 2700 Kelvin. Hoe hoger het getal, des te witter is het licht. Kies je voor een lichtbron met lagere waarde, bijvoorbeeld 2200 Kelvin, dan zal het licht juist warmer worden. In de meeste gevallen zal 2700 Kelvin prima volstaan, maar mocht je het anders willen, dan kan dat dus ook.

Hoe wil je de tuinverlichting bedienen?
Voordat je start met de aanleg van je buitenverlichting, is het goed om te weten hoe je alles wilt in- en uitschakelen. Kies je voor een schemerschakelaar of ga je liever voor een app met tijdssturing? Er is heel veel mogelijk en ieder merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees je dus goed in, want mogelijk heeft dit gevolgen voor de installatie.

Alles netjes aangesloten?
Wanneer je alles netjes hebt aangesloten, is het tijd om de nieuwe verlichting te testen. Werkt alles naar behoren, staan de lampen recht, zijn alle afdichtingen aanwezig? Loop alles even netjes na en maak de geïnstalleerde verlichting even schoon met een sopje en lauw water. Dan staat alles er netjes bij en kan het genieten beginnen.

Hou je buitenverlichting in goede conditie
Maak je buitenlampen minimaal 2x per jaar even schoon met een sopje en wat lauw water. Op die manier verklein je de kans dat vuil gaat invreten op de lak. Gebruik hierbij nooit agressieve schoonmaakmiddelen, ook niet bij hardnekkig vuil. Mocht je eens een glaasje hebben dat stuk is gegaan, vervang deze dan direct. Het onderhouden is vaak een kleine moeite en zorgt ervoor, dat je verlichting langer mee gaat en de kans op eventuele storingen afneemt.

Mocht je over een bepaald onderwerp meer willen weten, dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op ons Buitenverlichting blog


Wellicht Buitenverlichting
  • 12,5+ Jaar ervaring
  • Voor bedrijf & particulier
  • Levering uit voorraad
  • Gratis verzending vanaf € 20,- Nederland & België met PostNL
  • Veilig betalen met IDeal, Bancontact en Creditcard
  • Deskundig advies
  • Retourrecht 14 dagen
veilig betalen
veilig betalen

© Wellicht Buitenverlichting 2024