• Voor 15.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Voor bedrijf & particulier

Buitenverlichting onderhoudstips

Buitenverlichting onderhoudstips Buitenverlichting heeft gelukkig zeer weinig onderhoud nodig, toch is het verstandig om in het voor- en najaar eens de buitenlampen te controleren en reinigen. Een goed onderhouden buitenlamp heeft een aanzienlijk kleinere kans op een storing en zal een langere levensduur hebben.

Schoonmaaktips:
Ondanks dat vrijwel alle buitenlampen zijn voorzien van een poedercoating, is het raadzaam om de buitenverlichting 2x per jaar schoon te maken. Dit kan eenvoudig met een sopje of gewoon een emmertje warm water. Gebruik daarbij nooit een hogedrukreiniger of agresief schoonmaakmiddel.

Tips om storingen te voorkomen:
Heeft u een kapot glas of heeft de lamp op een andere manier schade opgelopen, dan is het verstandig om de buitenverlichting z.s.m. te herstellen. Hiermee voorkomt u dat er bijvoorbeeld vocht in de buitenlamp terecht komt en er kortsluiting kan ontstaan. Heeft u staande buitenlampen in de tuin, dan dient u ook alert te zijn op mieren. Mieren hebben de neiging om een nest te maken in de voet van een lamp, wanneer de kabelverbinding onder in de buitenlamp zit, vergroot dit de kans op kortsluiting. Ziet u mieren lopen rond de lamp, bestrijd deze dan voldoende en schroef indien mogelijk de voet van de buitenlamp los en verwijder het eventuele nest.

Vervang kapotte lampjes:
Indien u een kapotte lichtbron in de lamp heeft, dan kunt u die het beste z.s.m. vervangen. Ook een kapotte lichtbron kan voor storing zorgen. De meeste lichtvensters zijn met de hand te openen om zo op eenvoudige wijze de lichtbron te kunnen vervangen. Moet u schroeven verwijderen, doe dit dan voorzichtig en met het juiste gereedschap. het is belangrijk om boutjes voor montage weer in te smeren met zuurvrije vaseline, dit voorkomt dat de boutjes in de toekomst vast oxideren.

Buitenlampen rechtzetten:
Het kan gebeuren dat na verloop van tijd staande buitenlampen en lantaarns scheef komen te staan, dit is soms het geval bij lampen die zijn geplaatst op een grondspie of fundatieblok. Dit kan veroorzaakt zijn door wind en/of werking van de grond. In alle gevallen is het advies om de buitenlamp of lantaarn nooit direct met de hand recht te trekken, de verankering kan breken en in het ergste geval breekt u de lantaarn in tweeën. Het beste is om de grond rondom de fundatie of spie vrij te graven en de buitenlamp daarna weer waterpas te zetten. Vervolgens kunt u de grond weer aanvullen en verdichten door deze voldoende aan te stampen.

Conclusie:
Wanneer alles correct is geïnstalleerd en u gebruik maakt van energiezuinige led verlichting, dan heeft u vrijwel geen omkijken naar uw buitenverlichting. Reinig de buitenlampen 2x per jaar met een sopje en u heeft er jaren plezier van.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
  Wellicht Buitenverlichting     30-05-2017 11:12
Wellicht Buitenverlichting
  • 12,5+ Jaar ervaring
  • Voor bedrijf & particulier
  • Levering uit voorraad
  • Gratis verzending vanaf € 20,- Nederland & België met PostNL
  • Veilig betalen met IDeal, Bancontact, Creditcard, Overboeking en Op rekening
  • Deskundig advies
  • Retourrecht 14 dagen
veilig betalen
Klantenservice phone010-5902800 mailinfo@wellicht.com

Maandag - vrijdag
8.30 t/m 17.00 uur

Hulp nodig?
Ik sta u graag
te woord

neem contact op
veilig betalen

© Wellicht Buitenverlichting 2020